دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1400 - 13:10
خیرالدین در گفت‌وگو با آنا:

یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از دانش‌آموختگان بیکار هستند/ وزارت علوم در پی اجرای طرح «طاد»

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به اینکه یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانش‌آموخته بیکار در کشور وجود دارد، گفت: برای رفع این مشکل به دنبال اجرای طرح اشتغال موقت دانش‌آموختگان جویای کار موسوم به «طاد» هستیم.
کد خبر : 634289
علی خیرالدین

علی خیرالدین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به معضل بیکاری جوانان خاطرنشان کرد: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌دنبال طرح اشتغال موقت دانش‌آموختگان جویای کار «طرح طاد» هستیم؛ زیرا بر اساس آمارها تا به امروز قریب به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانش‌آموخته بیکار داریم که برخی از آن‌ها جویای کار نیستند و با پدر یا آشنایان خود کسب‌وکاری را راه‌اندازی کرده‌اند یا در حال اعزام به سربازی هستند که باید برای آن‌ها برنامه دیگری در نظر گرفت.


وی افزود: در طرح «طاد» به‌دنبال این هستیم که دانش‌آموختگان را به‌طور موقت مشغول، درگیر و متصل به شرکت‌ها و مجموعه‌هایی کنیم که ظرفیت کار دارند، به‌طور مثال با توجه به تخصص فرد، به استارت‌آپ‌ها متصل شوند و به مدت یک‌ سال در آن مجموعه فعالیت کنند. خوشبختانه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دو برنامه و طرح مشوق بیمه‌ای نیز در نظر داریم؛ طرح اول این است که اگر فردی مشغول به کار باشد، ۶ ماه تا یک‌ سال بیمه رایگان دریافت کند و مورد دوم طرح کارآموزی است که حتی تا دو سال بیمه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.


معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم اظهار کرد: اگر مشکل بیمه دانش‌آموختگان حل شود، می‌توانیم این امر را مشوقی برای شرکت‌های بیمه در نظر بگیریم، که دانش‌آموختگان بیکار را جذب می‌کنند و بالطبع بعد از دو سال سابقه کار و کارورزی برای دانش‌آموخته در نظر گرفته می‌شود که قابل ارائه به همه دستگاه‌هاست. این امر موجب جذب در یک مجموعه و فراگیری حرفه مورد علاقه نیز می‌شود و از طرفی امتیاز مهم دیگری که برای کشور به همراه دارد این است که مانع از بروز مشکلاتی همچون افسردگی و سرخوردگی در بین جوانان خواهد شد.


اقتصاد سنتی مانع فروش محصولات دانش‌بنیان است


خیرالدین در رابطه با برنامه‌های وزارت علوم برای رفع مشکلات حقوقی استارت‌آپ‌ها در زمینه تحریم‌های خارجی و موانع داخلی، بیان کرد: در شرکت‌های دانش‌بنیان هنگامی‌که TRL «ارزیابی سطوح بلوغ فناوری» را دنبال می‌کنند باید به‌طور همزمان MRL «بازاریابی» را نیز مدنظر قرار دهند تا کیفیت محصولات مورد توجه قرار گیرد و محصولی که تولید می‌شود در نهایت به فروش برسد.


وی ادامه داد: از طرفی در داخل کشور نیز باید قوانینی وضع شوند که شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند. زیرا فشاری از سوی اقتصاد سنتی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد شرکت‌های دانش‌بنیان به‌راحتی وارد مرحله فروش شوند.


معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در پایان اظهار کرد: در کشور ما شورای عالی اشتغال وجود دارد که ریاست آن با رئیس‌جمهور است و بسیاری از مباحث در دستور کار آن‌ها قرار دارد، به‌طور مثال «شرکت بهیار صنعت»، شرکتی در شهرک علمی _ تحقیقاتی اصفهان است که دستگاه رادیوتراپی تولید می‌کند و ساخت آن بسیار زمان‌بر است. این محصول ۸ میلیارد تومان هزینه دارد درحالی‌که برای خرید محصول مشابه خارجی باید ۷۰ میلیارد تومان پرداخت کرد و با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی این مقوله نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کاهش پیدا می‌کند که این مقوله متضاد با طرح حمایت از نخبگان و طرح‌های کاربردی آن‌ها خواهد بود.


انتهای پیام/۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب